DIERGAARDE BLIJDORP

Een bijzondere proeftuin waarin ondernemerschap, onderzoek en educatie op het gebied van klimaatadaptatie samenkomen.

Met 1,5 miljoen bezoekers per jaar biedt Blijdorp een uitgelezen kans om het publiek bewuster te maken van belangrijke functies van water voor mens en natuur en van de noodzaak zorgvuldig om te gaan met deze bron en grondstof. Zo wordt bijvoorbeeld geëxperimenteerd met decentrale zuivering door een groene gevel van moerasvegetatie en met bouwblokken van natuurlijke materialen die zowel golven breken als een habitat vormen voor planten en dieren. Deze en andere innovaties worden duidelijk zichtbaar toegepast en toegelicht zodat de diergaarde in feite een educatieve attractie rijker is.

Bijzonder is de klimaatbestendige inrichting van het voorplein bij de oorspronkelijke entree. Om wateroverlast te voorkomen en drinkwater te besparen wordt onder het plein regenwater opgevangen en opgeslagen met behulp van innovaties uit ons portfolio. De buffer is groot genoeg om het kraanwaterverbruik van de dierentuin met dertig procent te verminderen.

Kom in contact!

Wil je meer informatie over innovaties en onderzoeken in proeftuin Diergaarde Blijdorp of wil je deelnemen aan activiteiten van VPdelta+?

Neem hier contact op met projectleider Lindsey Schwidder