Zonnewarmte reflecterende raamfolie 

Door klimaatverandering stijgt de temperatuur. Daardoor kan het in de zomer erg warm worden, zeker in de stad. En dat is precies waar glas als constructiemateriaal populairder is dan ooit.

Categories: Hitte

Een koele woning met een lager energieverbruik

Stijgende temperaturen en meer gebruik van glas, zorgen ervoor dat onze gebouwen ook steeds meer opwarmen. De kans op oververhitting is groter en er is een steeds grotere vraag naar verkoeling. In Nederland wordt tegenwoordig jaarlijks ruim 5800 GWh aan energie verbruikt om gebouwen te koelen. Ten opzichte van tien jaar geleden, is dit een toename van maar liefst 14%,

De start-up ClimAd Technology heeft samen met de faculteit Bouwkunde van de TU Delft raamfolieproducten ontwikkeld die zonnewarmte weren. De folies worden aan de buitenkant van bestaand glas aangebracht bij renovatieprojecten en tussen glas verwerkt bij nieuwe glasproducten. Zo weren de folies zonnewarmte en verlagen daarmee de binnentemperatuur. Koelinstallaties hoeven minder hard te werken.

Op The Green Village test ClimAd de zonnewarmte werende functie voor transparante en decoratieve folies in de praktijk. De feedback van bewoners en bezoekers geeft inzicht in de esthetische waardering van de folies en de impact op daglichtcomfort. Deze feedback wordt verzameld met behulp van een vragenlijst.

Dit project wordt gesteund door

Gerelateerde innovaties

  • Terugblik Nationale Klimaat Expo

  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
  • Doe mee aan de Climate Launchpad Competition 2024

  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
  • Samenwerken op het gebied van klimaat- en wateruitdagingen

  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
Bekijk alle innovaties

Hello TUDC

Jouw innovatie verder brengen?

Wil je meer informatie over de ondersteuning die wij kunnen bieden of wil je deelnemen aan activiteiten van VPdelta+? Neem vooral contact met ons op.

Neem nu contact op met ons team
Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail