Windows to the Future

In de zomer neemt het risico op oververhitting in gebouw toe. Goede zonwering is een van de middelen om dit risico te beperken. Het innovatieve Electrochroom Glas van Windows to the Future is een van deze klimaatadaptieve oplossingen.

Categories: Hitte

WINDOWS TO THE FUTURE: ELECTROCHROOM GLAS

Electrochroom Glas (EC)  is glas waarvan de mate van transparantie verandert door het toepassen van een elektrische spanning. Hierdoor kan de zontoetredingsfactor van het glas (ZTA-waarde) gradueel worden gevarieerd. EC glas kan dus ingezet worden in gebouwen als zonwering voor het verminderen van de instralende warmte.

Het grote voordeel ten opzichte van alternatieve zonwering is dat het makkelijk schoon te maken is en niet gevoelig is voor wind. Daarnaast vergt het weinig onderhoud vergt. Tot voor kort waren de hoge productiekosten echter een groot nadeel van dit innovatieve product. Echter heeft Brite Solar een nieuwe printtechniek ontwikkeld waarmee de electrochrome coating voor relatief lage kosten aangebracht kan worden en het EC glas concurrerend is worden met reguliere buitenzonwering.

Gerelateerde innovaties

  • Terugblik Nationale Klimaat Expo

  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
  • Doe mee aan de Climate Launchpad Competition 2024

  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
  • Samenwerken op het gebied van klimaat- en wateruitdagingen

  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
Bekijk alle innovaties

Jouw innovatie verder brengen?

Wil je meer informatie over de ondersteuning die wij kunnen bieden of wil je deelnemen aan activiteiten van VPdelta+? Neem vooral contact met ons op.

Neem nu contact op met ons team
Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail