Roofclix

Door klimaatverandering worden de zomers steeds warmer wat zorgt voor hittestress in stedelijke gebieden. Vooral op de daken van onze huizen kan de temperatuur behoorlijk oplopen. Hoe houden we gebouwen aangenaam en koel?

Categories: Hitte

ROOFCLIX: EEN REVOLUTIE IN DAKISOLATIE

De temperatuur op daken loopt in de zomer soms wel op tot 70 à 80 graden Celsius. Met als gevolg dat gebouwen van binnen behoorlijk opwarmen. Het innovatieve Roofclix dakisolatiesysteem biedt een klimaatadaptieve oplossing voor gebouwen. De witte reflecterende Roofclix puzzelstukken zijn makkelijk te instaleren op het dak en vormen hier een zogenoemd ‘hitteschild’. Door de reflecterende tegels warmt het dak zelf niet op en in de onderlaag ontstaat een verkoelende luchtstroom, het gebouw blijft hierdoor koeler.

In de winter gebeurt het tegenovergestelde, in de laag onder de Roofclix blijft de warmte van het gebouw gedeeltelijk hangen waardoor een extra isolatie laag ontstaat. Mochten er zonnepanelen op het dak liggen, dan zorgen de Roofclix ervoor dat depanelen minder opwarmen. Dit levert een hoger energie rendement op.

CONTACT 

Dit project wordt gesteund door

Gerelateerde innovaties

  • Terugblik Nationale Klimaat Expo

  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
  • Doe mee aan de Climate Launchpad Competition 2024

  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
  • Samenwerken op het gebied van klimaat- en wateruitdagingen

  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
Bekijk alle innovaties

Jouw innovatie verder brengen?

Wil je meer informatie over de ondersteuning die wij kunnen bieden of wil je deelnemen aan activiteiten van VPdelta+? Neem vooral contact met ons op.

Neem nu contact op met ons team
Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail