Briesje

Door het veranderende klimaat wordt het weer steeds extremer. Onze zomers worden langer en heter en we krijgen meer te maken met hittestress. Daarom is het van belang om steden beter in te richten voor deze weersextremen. Hiervoor zijn maatregelen nodig voor een verkoelend effect.

Categories: Hitte, Meten

Luchtcirculatie creëren met maaibeleid

Planten verdampen water en houden, vergeleken met verharding, het oppervlak koel. Daarnaast creëren ze een luchtcirculatie over het plein. Dit effect vermindert de gevoelstemperatuur en hittestress. Ook is een gesloten vegetatielaag positief voor het bodemleven en de bodemkwaliteit.

Op het HittePlein wordt onderzocht wat het effect is van maaibeleid op het lokale microklimaat. Hierbij kijken we naar effecten op de temperatuur, onder- en bovengrondse biodiversiteit en infiltratie- en retentiecapaciteit. Twee substraattypes worden vergeleken: een daktuinsubstraat en lokale zandgrond.

Dit project wordt gesteund door

Gerelateerde innovaties

  • Terugblik Nationale Klimaat Expo

  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
  • Doe mee aan de Climate Launchpad Competition 2024

  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
  • Hoe houden we ons drinkwater koel?

  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
Bekijk alle innovaties

Hello TUDC

Jouw innovatie verder brengen?

Wil je meer informatie over de ondersteuning die wij kunnen bieden of wil je deelnemen aan activiteiten van VPdelta+? Neem vooral contact met ons op.

Neem nu contact op met ons team
Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail