Weverling Groenproviders

Groene gevels zijn niet meer weg te denken uit een duurzaam ingerichte buitenruimte. Een groene gevel verkoelt, houdt water vast en biedt voedsel en veiligheid voor veel insecten, vogels en vleermuizen. Maar hoe zorgen we ervoor dat een groene gevel groen blijft, zonder dat het in leven houden van de planten meer ecosysteemdiensten verbruikt dan dat de groene gevel levert?

Categories: Droogte, Hitte, Water

Weverling passieve groene gevel

Veel bestaande groene gevelsystemen op hoogte zijn aangesloten op een geautomatiseerd irrigatiesysteem met een geïntegreerde voedingsstoffenvoorziening. Deze voorziening voegt water en voeding toe om de planten in leven te houden. Dit irrigatiesysteem is vaak aangesloten op de drinkwatervoorziening. Dit maakt dat het een actief systeem is, en dus meer ecosysteemdiensten zoals water, energie en nutriënten verbruikt dan dat het levert.

De passieve groene gevel is een zelfvoorzienende, passieve totaaloplossing voor een groene gevel op hoogte. De gevel combineert een capillair gevelsysteem, passief irrigatiesysteem én groenkennis. Daarmee zorgt het voor een blijvend groen resultaat met lage beheerlasten, minimaal grondstoffengebruik en een positief effect op het ecosysteem.

Op het KlimaatKwartier test Weverling Groenproviders in hoeverre de gevel het hele jaar door groen blijft zonder actieve toevoeging van water en voeding. Dit doen ze door plantuitval en de vochtigheid van het substraat te monitoren. Ze ontwikkelen momenteel een duurzaam totaalconcept voor een passieve groene gevel om een toename van de beheerlast en verspilling van grondstoffen in de toekomst te voorkomen.

CONTACT 

Martin Bregman
www.weverling.nl
0174 243665
info@weverling.nl

Dit project wordt gesteund door

Gerelateerde innovaties

  • Terugblik Nationale Klimaat Expo

  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
  • Doe mee aan de Climate Launchpad Competition 2024

  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
  • Bomen als actieve waterberging

    Categories: Innovation, News, Projects, Water
  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
Bekijk alle innovaties

Hello TUDC

Jouw innovatie verder brengen?

Wil je meer informatie over de ondersteuning die wij kunnen bieden of wil je deelnemen aan activiteiten van VPdelta+? Neem vooral contact met ons op.

Neem nu contact op met ons team
Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail