Water en innovatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar hoe zorg je dat innovatieve ideeën van de ontwerptafel af komen en getest gaan worden in de praktijk? Om samen de eerste stap te zetten, organiseert het WaterStraat team een matchmaking event op Valentijnsdag. Wij nodigen alle ondernemers, studenten en/of onderzoekers met een innovatief idee voor het voorkomen of verminderen van wateroverlast uit om hun idee/oplossing te komen pitchen. Bestrating met spons kwaliteiten of een natuurlijke regenwaterfilter, daar gaat ons hart sneller van kloppen! 

We krijgen te maken met steeds extremer weer. Langere periodes van droogte worden afgewisseld met grote hoeveelheden regen in korte tijd. Tijdens droge periodes voelt de stad benauwd aan. En tijdens piekbuien in combinatie met de vele verharding, asfalt en tegels, kan de riolering de hoeveelheid water niet meer verwerken. Hoe kunnen straten en wijken extremere weersomstandigheden beter opvangen, ook in de toekomst? De proeftuin de WaterStraat is een regelluwe experimenteerruimte waarin overheden, ondernemers en onderzoekers samen innovaties testen, verbeteren én demonstreren.

Dus heb jij een innovatieve oplossing tegen wateroverlast? Kom bij ons pitchen! En wie weet ben jij een match met de WaterStraat en gaan wij samen testen in de praktijk.

Praktische informatie:
Het evenement vindt plaats op 14 Februari vanaf 15.00 uur op The Green Village (van den Broekweg 4). Presenteer tijdens de matchmaking in 10 minuten jouw idee/oplossing aan onze jury. De invulling van de pitch laten wij aan jou. Op de locatie is een scherm aanwezig mocht je dit willen gebruiken. Het idee of de door jou bedachte oplossing hoeft nog niet helemaal te zijn uitgedacht, wij denken graag mee. Het mag natuurlijk wel, kant-en-klare ideeën zijn ook zeker welkom.

Deze bijeenkomst organiseren wij samen met The Green Village en Hoogheemraadschap van Delfland; onze partners van de WaterStraat.

Inmiddels is de deadline voor het aanmelden van dit evenement verstreken. Mocht je meer informatie willen over de WaterStraat of The Green Village (fieldlab voor duurzame innovatie) neem dan contact op met onze collega Floor Pino.