TileSystems

In Nederland worden de winters warmer en natter, de zomers heter en droger. Hevige regenbuien wisselen steeds vaker periodes van droogte af. Dit zorgt voor wateroverlast, omdat de grote hoeveelheden water niet meer verwerkt kunnen worden door traditionele waterafvoersystemen. Daarnaast komt er steeds minder water in de ondergrond terecht, wat leidt tot droogte. De ZOAK (zeer open afval keramiek) bestrating van Tilesystems biedt hier een oplossing voor.

Categories: Hitte, Water

TILESYSTEMS: ZOAK BESTRATING

Als een spons
ZOAK is klimaatbestendige, waterdoorlatende bestrating, gemaakt uit keramisch afval. Dit zorgt dat ze gerecycled kunnen worden. Waar andere stenen vaak waterpasserend zijn, absorbeert de ZOAK van Tilesystems het regenwater. Vervolgens komt het in het onderliggende buffersysteem terecht, waarna het aan de ondergrond wordt afgegeven. Regenwater komt op deze manier in de bodem terecht op de plek waar het gevallen is, niet in het riool.

Verkoelend
De tegels en klinkers van Tilesystems fungeren als het ware als een spons, waarmee regenwater opgeslagen kan worden. Dit zorgt er ook voor dat ZOAK bestrating minder heet wordt. Op een hete dag is ZOAK 10 tot 15 graden koeler dan andere soorten verharding.

Testen in de proeftuin
Tilesystems ontwikkeld zijn product graag door. In de proeftuin onderzoekt en valideert Tilesystems onder andere de vorstbestendigheid, waterdoorlaatbaarheid en het onderhoud van de ZOAK bestrating.

CONTACT 

Rob Alards
tilesystems.com
+31 (0)6 52 63 17 01
info@tilesystems.nl

Dit project wordt gesteund door

Gerelateerde innovaties

  • Terugblik Nationale Klimaat Expo

  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
  • Doe mee aan de Climate Launchpad Competition 2024

  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
  • Bomen als actieve waterberging

    Categories: Innovation, News, Projects, Water
  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
Bekijk alle innovaties

Jouw innovatie verder brengen?

Wil je meer informatie over de ondersteuning die wij kunnen bieden of wil je deelnemen aan activiteiten van VPdelta+? Neem vooral contact met ons op.

Neem nu contact op met ons team
Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail