SolidGreen

Door de gevolgen van klimaatverandering ervaren we steeds vaker extreme regenval en langere perioden van droogte. In steden is de ondergrond vaak verhard en is er weinig groen aanwezig. De klimaatadaptieve oplossing SolidGreen zorgt ervoor dat de ondergrond en verharding beter op elkaar zijn afgestemd.

Categories: Hitte, Water

SolidGreen: klimaatadaptief parkeren

SolidGreen is klimaatadaptieve parkeer- en terreinverharding die bijdraagt aan vergroening en waterinfiltratie. Tegelijkertijd stimuleert het de bewustwording van de behoefte aan groen. SolidGreen is een systeemoplossing waarin substraten en bodemopbouw van Den Ouden Groep gecombineerd is met de verharding van SoliDrain van Swaans Infra. De bodemopbouw zorgt ervoor dat regenwater beter wordt opgevangen en opgeslagen, dit komt door de openruimtes in de sub-bestrating. Vervolgens infiltreert het water langzaam in de bodem en voedt het groen tussen de SoliDrain verharding.

Op dit moment onderzoeken Den Ouden Groep en Swaans Infra hoe het water infiltreert in de SolidGreen parkeerplek en wat voor wateropslag capaciteit deze bezit. Ook wordt er gekeken naar de groei van de zadenmix gebruikt voor het groen in de verschillende type SoliDrain verharding. Verder wordt gemonitord welk effect van het bodempakket heeft op de biodiversiteit in de ondergrond. De beestjes zorgen ten slotte voor een gezonde bodem!

Gerelateerde innovaties

  • Terugblik Nationale Klimaat Expo

  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
  • Doe mee aan de Climate Launchpad Competition 2024

  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
  • Bomen als actieve waterberging

    Categories: Innovation, News, Projects, Water
  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
Bekijk alle innovaties

Jouw innovatie verder brengen?

Wil je meer informatie over de ondersteuning die wij kunnen bieden of wil je deelnemen aan activiteiten van VPdelta+? Neem vooral contact met ons op.

Neem nu contact op met ons team
Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail