New Urban Standard

Klimatologische veranderingen en de inrichting van het huidig stedelijk gebied dragen bij aan het hitte eiland effect. Door een waterbufferingsysteem in te zetten kan regenwater langer worden vastgehouden en droogte en hitte tegengaan.

Categories: Droogte, Hitte

New Urban Standard: PERMAVOID® CAPILLAIR IRRIGATIE SYSTEEM

Met het Permavoid® Capillair Irrigatiesysteem wordt een kunstmatige grondwaterstand gecreëerd onder de wortelzone, waarbij een natuurlijke situatie wordt nagebootst, zodat de groeiplaats regenwater kan opvangen, opslaan en hergebruiken voor irrigatie. In deze opstelling wordt regenwater niet naar het riool afgevoerd en heeft de beplanting een waterreservoir om groei te ondersteunen tijdens langdurige droge perioden.

Het Permavoid® Capillair Irrigatiesysteem is uitgerust met speciaal ontwikkelde vezelkolommen die zorgen voor capillair transport van water vanuit de Permavoid® retentiebuffer naar de bewortelbare grond erboven. Dit natuurlijke irrigatiesysteem gebruikt geen energie en handhaaft een constant bodemvochtgehalte, zodat het groen een zeer stabiele grondwaterstand ervaart, waardoor zij goed kan gedijen in de stedelijke omgeving.

CONTACT 

Erwin van Herwijnen
newurbanstandard.nl
+31 (0)20 41 17 175
info@newurbanstandard.nl

Dit project wordt gesteund door

Gerelateerde innovaties

  • Terugblik Nationale Klimaat Expo

  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
  • Doe mee aan de Climate Launchpad Competition 2024

  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
  • Hoe houden we ons drinkwater koel?

  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
Bekijk alle innovaties

Jouw innovatie verder brengen?

Wil je meer informatie over de ondersteuning die wij kunnen bieden of wil je deelnemen aan activiteiten van VPdelta+? Neem vooral contact met ons op.

Neem nu contact op met ons team
Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail