FLOOD PROOF HOLLAND

Op Flood Proof Holland onderzoeken, testen en experimenteren verschillende partijen met onder andere tijdelijke noodmaatregelen en onderzoek om overstromingsrisico’s te verlagen.

Hoe het werkt? In verschillende openluchtbassins kan water naar behoefte worden ingelaten en afgevoerd om hoogwater en overstromingen te simuleren. De prestaties van constructies kunnen zo onder verschillende condities worden getest. De waterbekkens en de speciale testdijk vormen ook een ideale omgeving voor onderzoek en veldonderwijs. Ondernemers werken er nauw samen met studenten en wetenschappers die onder meer oorzaken en gevolgen van schade aan keringen beter leren monitoren en begrijpen. Ook worden de gevolgen van waterdruk op huizen (muren, gevel, ramen) in kaart gebracht.

Flood Proof Holland heeft sinds 2013 een belangrijke functie als etalage van oplossingen voor overstromingsproblematiek. Bezoekers uit de hele wereld wonen in Delft demonstraties bij.

Locatie: TU Delft Campus (Thijsseweg 11, Delft)

De innovaties op de proeftuin

Kom in contact!

Wil je meer informatie over proeven en onderzoeken in proeftuin Flood Proof Holland of wil je deelnemen aan activiteiten van VPdelta+?

Neem contact op met projectleider Lindsey Schwidder.