Bio-Floats

Bio-Floats zijn 100% natuurlijke drijvende planteneilanden bomvol verschillende soorten oeverplanten. Door deze drijvende eilanden in een watergang te plaatsen geef je de biodiversiteit en de waterkwaliteit een boost.

Categories: Water

Modulaire, biologisch afbreekbare kratten

De bloeiende planten zijn voor insecten en bijen erg aantrekkelijk, daarnaast kunnen vissen ook een schuilplaats vinden onder deze eilanden. Om ervoor te zorgen dat de planten op de Bio-Floats vanaf het moment van plaatsen veilig groot kunnen groeien worden deze beschermd met een rooster gemaakt van aardappelzetmeel. Helemaal biobased dus!

De Bio-Floats zijn al op veel plekken in Nederland te vinden, zo ook in Diergaarde Blijdorp (proeftuin VPdelta+). Wat er bijzonder is aan de Bio-Floats die hier op The Green Village getest worden is dat deze niet uit maar één laag bestaan. Onder water zit er namelijk nog een verdieping verstopt waarop onderwaterplanten zoals lelie zijn geplaatst. Op The Green Village wil Dutch Water Tech (ondernemer achter Bio-Floats) kijken of deze onderwaterplanten ook gaan groeien. Wanneer dat lukt, zou je met het plaatsen van deze versie van de Bio-Floats namelijk dubbel zoveel groen kunnen toevoegen aan een watergang. Dat zou een hoop opleveren voor de biodiversiteit!

CONTACT 

Dutch Water Tech BV
www.dutchwatertech.nl
+31 164 770 865
info@dutchwatertech.nl

Dit project wordt gesteund door

Gerelateerde innovaties

  • Terugblik Nationale Klimaat Expo

  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
  • Doe mee aan de Climate Launchpad Competition 2024

  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
  • Bomen als actieve waterberging

    Categories: Innovation, News, Projects, Water
  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
Bekijk alle innovaties

Jouw innovatie verder brengen?

Wil je meer informatie over de ondersteuning die wij kunnen bieden of wil je deelnemen aan activiteiten van VPdelta+? Neem vooral contact met ons op.

Neem nu contact op met ons team
Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail