DSI/FHVI Infiltratieput

Extreme neerslag komt voor in alle scenario’s van klimaatverandering. Vooral stedelijke gebieden gaan steeds vaker te maken krijgen met hevige regenval, met wateroverlast als gevolg. De DSI®/FHVI –techniek biedt een uitkomst!

Categories: Water

DSI/FHVI – techniek

De DSI®/FHVI –techniek zorgt ervoor dat binnen korte tijd een grote hoeveelheid regenwater in de grond geïnfiltreerd kan worden. Dit gebeurt op circa 12 tot 20 meter diepte. Hierdoor wordt het regenwater via diepere watervoerende lagen in de bodem afgevoerd. Het DSI®/FHVI is duurzaam, relatief eenvoudig en neemt niet te veel ruimte in. De toepassing in stedelijke gebieden is hierdoor eenvoudig.

Hoe gaat het DSI®/FHVI in zijn werk? Via meerdere straatkolken komt het regenwater in een put terecht. In de put wordt het water opgevangen en infiltreert het in diepe lagen van de ondergrond. Het grootste straatvuil zoals bladeren worden door de kolken tegengehouden, maar het risico van vervuiling van de ondergrond blijft. Daarom is op The Green Village de infiltratieput gekoppeld aan de Urban Rainshell. Deze wateropslag met mineralenmix maakt voorzuivering voordat het regenwater infiltreert mogelijk. Op het fieldlab wordt dan ook het effect op de (grond)waterkwaliteit onderzocht.

CONTACT 

Willem van Starkenburg

www.o2dit.nl

info@dsi-infiltratie.nl

Dit project wordt gesteund door

Gerelateerde innovaties

  • Terugblik Nationale Klimaat Expo

  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
  • Doe mee aan de Climate Launchpad Competition 2024

  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
  • Bomen als actieve waterberging

    Categories: Innovation, News, Projects, Water
  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
Bekijk alle innovaties

Hello TUDC

Jouw innovatie verder brengen?

Wil je meer informatie over de ondersteuning die wij kunnen bieden of wil je deelnemen aan activiteiten van VPdelta+? Neem vooral contact met ons op.

Neem nu contact op met ons team
Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail