Bufferblock

Het Bufferblock is een oplossing voor regenwaterafvoer en -buffering in stedelijk gebied. De werking is vergelijkbaar met die van infiltratiekratten, maar door de hogere sterkte is er een veel dunnere toplaag nodig.

Categories: Water

Slimme blokken voor wateroverlast

Het Bufferblock is een oplossing voor regenwaterafvoer en -buffering in stedelijk gebied. De werking is vergelijkbaar met die van infiltratiekratten, maar door de hogere sterkte is er een veel dunnere toplaag nodig. Dit resulteert in een minder diepe constructie, hogere buffercapaciteit en een meer kosteneffectieve oplossing.

Regenwater komt via een waterdoorlatende wegverharding of via straatkolken in de holle ruimtes van de Bufferblocks, waarna het water verder infiltreert in de bodem of wordt afgevoerd. De Bufferblocks hebben een water opslagcapaciteit van 266 tot 532 liter per vierkante meter en kan zeer zware verkeersbelastingen aan.

De Bufferblocks zijn makkelijk inspecteer- en reinigbaar met gebruikelijke riool inspectie-/reinigingsapparatuur.

CONTACT BUFFERBLOCK

Bufferblock bv
Dorian Hill
+31 10 205 27 70
www.bufferblock.nl
info@bufferblock.nl

Dit project wordt gesteund door

Partners van BufferBlock

Gerelateerde innovaties

  • DSI – FHVI infiltratieput

    Categories: Water
  • Paviljoen 3

    Categories: Droogte, Hitte, Water
  • Blue Innovations

    Categories: Droogte, Hitte, Water
Bekijk alle innovaties

Jouw innovatie verder brengen?

Wil je meer informatie over de ondersteuning die wij kunnen bieden of wil je deelnemen aan activiteiten van VPdelta+? Neem vooral contact met ons op.

Neem nu contact op met ons team