Blue Innovations

Extremere neerslag in gebieden met een hoge bebouwingsdichtheid leidt steeds vaker tot problemen met de afvoer van afstromend regenwater. Ook warmen daken en gevels bij hogere temperaturen sneller op en houden warmte vast. De Rainmate® van Blue Innovations biedt een klimaatadaptieve oplossing.

Categories: Droogte, Hitte, Water

RAINMATE: RESTORING THE URBAN WATERCYCLE

De impact van klimaatverandering is groot voor steden over de hele wereld. Gebouwen zijn de belangrijke oorzaak voor deze versterkte impact. De dicht op elkaar staande gebouwen veroorzaken steeds vaker een probleem voor de afvoer van afstromend regenwater. Tegelijkertijd versterken hoge temperaturen en periode van droogte het ‘ Urban Heat Island’ effect.

Om dit effect tegen te gaan ontwikkelde Blue Innovations een slimme regenwater opslag voor gebouwen in de gevelzone: de Rainmate. Deze innovatieve techniek, gebaseerd op een nature based principle, zorgt ervoor dat afstromend regenwater passief verticaal verdeeld wordt. Gelijkmatig wordt het water opgeslagen in reservoirs op balkons of aan gevels.

In Nederland, waar het gehele jaar door neerslag valt, kunnen gevels zo op autonome wijze gebouen verkoelen en/of vergroenen. Doordat de Rainmate de gevallen neerslag op een slimme wijze vasthoudt kan het in tijden van dreigende watertekorten water lokaal beschikbaar maken. Een mooie klimaatadaptieve oplossing voor regio’s waar als gevolg van klimaatverandering watertekorten worden voorzien.

CONTACT 

John van de Wetering
www.blueinn.eu
info@blueinn.eu

Dit project wordt gesteund door

Gerelateerde innovaties

  • Terugblik Nationale Klimaat Expo

  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
  • Doe mee aan de Climate Launchpad Competition 2024

  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
  • Bomen als actieve waterberging

    Categories: Innovation, News, Projects, Water
  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
Bekijk alle innovaties

Jouw innovatie verder brengen?

Wil je meer informatie over de ondersteuning die wij kunnen bieden of wil je deelnemen aan activiteiten van VPdelta+? Neem vooral contact met ons op.

Neem nu contact op met ons team
Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail