AquaBASE

Met name in Zuid-Holland hebben veel gebieden te maken met zettingsgevoelige ondergronden en bodemdaling. Wanneer men opzoek gaat naar klimaatadaptieve innovaties voor problemen voor de toegenomen wateroverlast of periode van droogte, is het goed om rekening te houden met het gewicht oplossingen. Het innovatieve Schuimglas van AquaBASE is een lichtgewicht ophogingsmateriaal dat specifiek ontwikkeld is voor dit soort situaties. Daarnaast bevat het materiaal waterbergende kwaliteiten.

Categories: Circulair, Water

AquaBASE: specialist in waterbergende fundering

Het unieke van schuimglas van AquaBASE is het gewicht en de waterbergende capaciteit van het product. Het lichte gewicht van het materiaal (circa 200 kilo per kub) is daarom interessant om te gebruiken bij ophoging én in waterbergingen.

Het schuimglas is een materiaal wat goed te verwerken is in waterbergingen. In de structuur van het glas zitten holle ruimten wat zorgt voor waterbergingscapaciteit. Het regenwater wordt opgevangen via kolken en vervolgens via slagvaste gegleufde drains afgegeven aan het schuimglas pakket.

 

Op de WaterStraat, gelegen op The Green Village, is het schuimglas toegepast als waterbergende fundering. Dit is neergelegd in combinatie met een laag meet granulaat en als ‘topping’ een verharding van v.d. Bosch Beton, ook wel Reduton. Reduton is een plaveisel materiaal van cementloos beton, bij de productie hiervan wordt 70% minder CO2 uitgestoten. Zowel het schuimglas als de Reduton zal verder onderzocht worden in de proeftuin.

 

CONTACT 

AquaBASE
www.aquabase.info
+31 (0)6 42 05 82 96
sapeldoorn@aquabase.info

Gerelateerde innovaties

  • Terugblik Nationale Klimaat Expo

  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
  • Doe mee aan de Climate Launchpad Competition 2024

  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
  • Bomen als actieve waterberging

    Categories: Innovation, News, Projects, Water
  • Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail
Bekijk alle innovaties

Jouw innovatie verder brengen?

Wil je meer informatie over de ondersteuning die wij kunnen bieden of wil je deelnemen aan activiteiten van VPdelta+? Neem vooral contact met ons op.

Neem nu contact op met ons team
Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail