Hoe ziet wonen eruit in de toekomst?

Hoe ziet de wereld eruit over tien, twintig of zelfs vijftig jaar? Het televisieprogramma ‘De wereld van morgen’ bezocht onze proeftuinen op The Green Village om te onderzoeken hoe onze huizen en leefomgeving in de toekomst eruit moeten zien om comfortabel te blijven wonen.

Op The Green Village bieden we ondernemers en onderzoekers de perfecte experimenteerruimte zonder beperkende bouwregels. In ‘De wereld van morgen’ kijkt onze directeur Marjan Kreijns samen met Roos Moggré naar de toekomst van wonen. Op ons fieldlab worden verschillende innovaties onderzocht en getest tegen wateroverlast en hittestress. Zoals de ZOAK bestrating van Tilesystems: een klinker van keramisch afval die ongelofelijk snel regenwater absorbeert.

In de aflevering kijken we op een warme dag ook naar de temperatuur van de ondergrond op ons HittePlein. De warmtecamera laat duidelijk de verschillen zien in kunstgras, lichte, en donkere stenen.

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail