Het Regenwater

toilet

In de komende jaren worden er in Nederland veel huizen bijgebouwd en aangesloten op het drinkwaternetwerk. Hoe zorgen wij dat drinkwater beschikbaar blijft voor iedereen nu het klimaat verandert? Het Regenwatertoilet biedt een duurzame en waterbesparende oplossing!

Categories: Droogte, Water

HET REGENWATERTOILET: EENVOUDIGE WATERBESPAREN

Door regenwater op te vangen en als spoelwater te gebruiken met het Regenwatertoilet, kan een huishouden op jaarbasis 30% drinkwater besparen. Dit percentage kan nog hoger worden als het water ook gebruikt gaat worden door bijvoorbeeld de wasmachine.

Hoe gaat dit in zijn werk? Het Regenwatertoilet is een innovatie die in kleine ruimtes en/of in huizen ervoor zorgt dat regenwater kan worden opgeslagen. Handig als je bijvoorbeeld geen tuin hebt. De innovatie slaat regenwater op in een aan het plafond bevestigde tank die gebruik maakt van hoogteverschil. Het hybride systeem schakelt over op drinkwater wanneer het regenwater op is. Het is ontworpen als goedkope wateropslag, die makkelijk zelf te plaatsen is, een maximaal gebruiksgemak heeft en waarbij minimale onderhoud hoeft plaats te vinden.

Eind vorig jaar won Pim Wijnakker met zijn uitvinding de eerste prijs bij de 50-literhuis ondernemers challenge, waarmee hij gratis kan testen in één van de bewoonde huizen op field lab voor duurzame innovatie: The Green Village. De 50-Literhuis Challenge was een initiatief van Dunea, Arcadis, VPdelta+ en The Green Village. Inmiddels is het toilet een paar maanden in gebruik en wordt dit nieuwe en duurzame product verder onderzocht en geoptimaliseerd.

CONTACT 

Pim Wijnakker
www.regenwatertoilet.nl
+31 (0)6 18 27 94 62
info@regenwatertoilet.nl

Gerelateerde innovaties

  • Vergaderen op het water

    Categories: News, Projects, Water
  • EWB Circular Rain betrokken bij bouw nieuw internationaal hoofdkantoor Fugro

    Categories: News, Projects, Water
  • Groene parkeerplaatsen in woonwijk Oegstgeest

    Categories: News, Projects, Water
Bekijk alle innovaties

Jouw innovatie verder brengen?

Wil je meer informatie over de ondersteuning die wij kunnen bieden of wil je deelnemen aan activiteiten van VPdelta+? Neem vooral contact met ons op.

Neem nu contact op met ons team